Itt vagy most: Főoldal » Tippek

Tippek

Megjelent: 2010 April 26. A publikálás óta összesen 5,466 olvasás

Ezen az oldalon folyamatosan gyűjtjük össze azokat a hasznos információkat, amelyek az utazásnál, búvárkodásnál fontosak lehetnek. Nyílván nem szerepel itt minden, de a Te segítséged is kell ahhoz, hogy itt szerepeljen minden olyan információ, hogy úgy utazzunk, a kikapcsolódás olyan legyen, amilyennek lennie kell! Ha valami ötleted, tipped van, írd meg hozzászólásban és oszd meg másokkal!

No01. Unaloműző repülőre

A lassan vánszorgó percek egyszerre lóra kapnak, ha előveszel egy keresztrejtvényt vagy Sudokut a repülőút alatt. [Ezekre ma már vannak elektronikus alkalmazások is, pl. Sodoku-ra, ha iPhone-t vagy Android alapú mobilt használt nagyon jó programokat találhatsz!]

No02. Másolat on-line jegyről

Mindig legyen Nálad az online jegyek kinyomtatott másolata. Már többször húzott ki a bajból.

No03. Csomagok a szalagon

Jelöld meg valamivel a csomagodat. Már egy matrica, vagy szalag is nagy segítség lehet a beazonosításnál.

No04. Kézipoggyássz

Mindig legyen egy fürdőruha bekészítve a kézipoggyászodban arra az esetre, hogy legalább a napra ki tudjál feküdni, ha elkavarják a csomagodat és egy-két napot várnod kell.

No05. Új maszk

Mielőtt merülsz vele mosd ki alaposan kólával, vagy (nem szemcsés) fogkrémmel, így nem fog párásodni víz alatt.

No06. Túlsúly

Elkerülendő a túlsúly problémát: krémeket, tusfürdőt, sampont mindig mindenhol lehet beszerezni, nem kell feltétlenül otthonról magaddal cipelned.

No07. Toll és papír

Nem foglal sok helyet, de jó ha van kéznél amikor címet, vagy telefonszámot cserélnél valakivel, vagy ki kell tölteni papírokat a reptéren.

No08. Kártyák és log book

Jó ha egy helyen tartod, már nagyon csinos kis mappákat lehet vásárolni a búvárboltokban, amiben elfér minden egy helyen: búvárbiztosítás, kártyák, jegyzetek és log book. Így biztosan nem marad semmi otthon.

No09. Műanyag zacskó

Hogy elejét vedd a kínoknak ami árán eddig belepréseled magad a búvárruhába, a felvételnél húzz a kezedre és a lábadra egy egyszerű műanyag zacskót és meglátod ripsz-ropsz benne vagy.

Szólj hozzá most, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Ha hivatkozni akarsz erre az oldalra, használd a trackback címet.
Ezen cikk RSS csatornájára feliratkozhatsz, kattints ide: Feliratkozom RSS-re!

Hozzászólásodban próbálj a témánál maradni, ha lehet, ne SPAM-elj! Köszönjük!

Hozzászólásodban az alábbi HTML kódokat is használhatod "csinosításhoz":
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A blogon engedélyezettek a Gravatar képek. Ha szeretnéd, hogy a hozzászólásodhoz kép is megjelenjen, regisztrálj a Gravatar weboldalon!