Navigáció: Főoldal » Beszámolók

Sealife Aquarium – Gardaland

Publikálva: 2010 August 22. Eddig 5,028 olvasás Még nincs hozzászólás

Írta: Mészáros Erika

SeaLife Aquarium Gardaland, a Garda-tónál (Olaszország)

A Vörös-tenger és az Indiai óceán élőlényeinek megismerési lehetőségét kínálja a prospektus, interaktív játékokkal nem csak gyerekeknek. Meg kell mondjam, nagyon csalódást jelentett, pedig már nagyon vártam, hogy láthassam, mert sok jót hallottam róla.

Az első három helyiség után, gondoltam magamban, hogy biztos én vagyok túl elfogult, hisz aki már “megízlelte” a Vörös-tenger csodáit, az már nem tud gyönyörködni egy ilyen helyen. Aztán rá kellett jönnöm hogy többről van itt szó, hisz a magyar Tropikáriumban ennyire nem éreztem rosszul magam.

Az itteni körülmények elkeserítőek. Kicsi sötét folyosókon vezetik végig az embereket tömeg számban, akik a kis akváriumok előtt tobzódnak, mert nem látnak semmit. A halak rejtőzködnek, amennyire tudnak, a nagy zajtól. Minden teremben “No flash” felirattal és a termek bujaságával teszik lehetetlenné egy-két emlékkép megörökítését.

Ekkor még csak elmerengtem, ugyanis ezeket az apró teremtményeket én a Vörös-tengerben a felszínhez közel, a napsütötte részben ismertem meg. Akkor itt miért is vannak egész éjjel és nappal sötétségben?

Majd a fő attrakció, (az ötven centis) cápák után egy teremben egy fiatal csajszi kínálja simogatásra a cápa tojásokat egy tengeri csillaggal egyetemben. Azt hiszem, ekkor ábrándultam ki leginkább, hisz jó búvár létemre megtanultam, hogy mindent a szemnek és semmit a kéznek.

Ez után rögtön véget is ér a show egy étteremben, ahol 8 EUR-ért kapsz egy “menü”-t, ami száraz zsömi kis husi cafattal és egy csepp majonézzel a közepén, plusz vizes kóla ízlés szerint. Minek ide minőség, hisz úgy is csak egyszer jön az ember és akkor is a nap nagy részét a mellette lévő vidámparkban tölti, hisz így gazdaságosabb a belépőjegy.

Hivatalos weboldal: Gardaland

Oszd meg a cikk tartalmát a fenti szolgáltatásokon keresztül!

Szólj hozzá most, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Ha hivatkozni akarsz erre az oldalra, használd a trackback címet.
Ezen cikk RSS csatornájára feliratkozhatsz, kattints ide: Feliratkozom RSS-re!

Hozzászólásodban próbálj a témánál maradni, ha lehet, ne SPAM-elj! Köszönjük!

Hozzászólásodban az alábbi HTML kódokat is használhatod "csinosításhoz":
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A blogon engedélyezettek a Gravatar képek. Ha szeretnéd, hogy a hozzászólásodhoz kép is megjelenjen, regisztrálj a Gravatar weboldalon!